Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amit tudnod kell, mielőtt visszaküldöd a rendelésed

ShopRenter - 2019. 11. 11. 11:00:50
Amit tudnod kell, mielőtt visszaküldöd a rendelésed

Esetenként előfordulnak hibák a rendelés során, például, hogy a megnövekedett forgalom miatt késve érkezik a rendelésed, esetleg törött terméket találsz a csomagban. Vannak azonban esetek, amikor a termék sérültnek tűnik, de valójában mégsem az. Mivel a valóságban ez a szemüveg alapvető tulajdonsága és nem egy sérülés. Olvasd el a 4 leggyakoribb okot, amiért vásárlóink visszaküldik a rendelést.

1. A szemüvegem dioptriás lencséi enyhén sárgás színűek 

Azon személyeknek, akik sokat dolgoznak digitális eszközökkel, létezik speciális szemüveg olyan további szűrővel, mint a kékfény elleni védelem. A kékfény elleni védelemnek megvannak a maga specifikációi - ezek a lencsék enyhén sárgás színűek, kékes színű tükröződéssel a lencse külső részén. Nem kell emiatt aggódnod, ez nem gyártási hiba. Ez az enyhe színbevonat segít kiszűrni a káros fénysugarakat.

2. A szemüvegem szárai aszimmetrikusak

A műanyag alapanyagoknak megvannak a maguk előnyei - könnyűek, legtöbbjük erős és főként rugalmasak. Ez a tulajdonság fontos - bizonyos esetekben olyan terméket kaphatsz, aminek a szárai aszimmetrikusak. Ennek okai általában a szállítás vagy az alapanyag lehet. Ez természetesen kellemetlen, de a megoldás nagyon egyszerű - csak fogd meg a szemüveget mindkét kezeddel és finoman hajlítsd meg az ellenkező irányba. Ha nem segít Hozd be üzetlünkbe és beállítjuk.

3. Nem látok bizonyos dolgokat a polarizált lencséken keresztül

A polarizált napszemüveg remek dolog - amellett, hogy 100% védelmet biztosít a káros UV sugarak ellen, a polarizált szemüvegek képesek ennél többet is nyújtani. Minden polarizált napszemüveg egy speciális kémiai bevonattal rendelkezik. Ezt a bevonatot úgy fejlesztették ki, hogy elnyelje a napsugarakat és csökkentse az úgynevezett káros sugarakat. Időről időre, ha polarizált szemüveged van, előfordulhat, hogy amikor egy régebbi digitális eszközt nézel (például ébresztőóra vagy képernyő), nem fogsz látni semmit. Miért? A telefonod kijelzője (vagy bármi más kijelzője), rendelkezik egy polarizált bevonattal ami megtöri a fénysugarakat és a tükröződést, a jobb láthatóság kedvéért külső fényviszonyokban. Viszont a szemüveged is rendelkezik polarizált bevonattal. Amikor a két szűrő pozíciója megegyezik, a kijelző minden fénye kiszűrődik, ezért nem látsz majd semmit.

4. A Ray-Ban szemüvegem karcos

Ugyan ki szeretne vásárolni egy designer szemüveget és azt karcosan megkapni? Senki. A legtöbb Ray-ban szemüvegen található egy gravírozott  “RB” felirat a bal lencsén, közvetlenül a zsanér mellett. Első ránézésre karcolásnak tűnhet, de higgy nekünk - ez csak a termék eredetiségét igazolja. Amennyiben polarizált Ray-Ban szemüveged van, egy “Ray-Ban P” feliratnak lesz belegravírozva a jobb lencsék felső sarkában. Amennyiben hiányzik a “P”, légy óvatos, mert előfordulhat, hogy a lencse nem polarizált vagy a szemüveg nem eredeti. A Ray-Ban termékein található egy minőségi statikus matrica Ray-Ban logóval ellátva. Tudj meg többet arról, hogy hogyan ismerheted fel a valódi Ray-Ban szemüvegeket.

Segítség a valódi Ray-Ban napszemüvegek felismeréséhez

Ha új Ray-Ban napszemüveget szeretne vásárolni, vagy már vásárolt egyet online, figyeljen arra, hogy jól költse el a pénzét. Az alábbi szabályok betartásával a napszemüvegek szakértője lesz, és első pillantásra kiszúrja a hamisítványokat!

1 Minőség

Emelje fel a Ray-Ban napszemüveget, és nézze meg közelebbről. Van némi súlya? Elég szilárd? Minden eredeti Ray-Ban terméket kiváló minőségű anyagból gyártanak, amelyek tartósak, ráadásul egyetlen darab acetátból készülnek. A Ray-Ban-lencsék a legtöbb modell esetében pedig kiváló minőségű üvegből készülnek.

Ha a napszemüveg más anyagból készült, akkor sem kell aggódnia: valószínűleg egy újabb tervezésű modellel van dolga, amelyek nem kizárólag üveglencsét használnak.

 

2 Eredet

A Ray-Ban összes terméke Olaszországban készül. Ugye? Nos, meglepő módon nem mindegyik. Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a Ray-Ban márkával összefüggésben megjelenő „Made in China” címke a hamisítvány egyértelmű jele.

A Luxottica (a Ray-Ban gyártója) azonban Kínában és Olaszországban is tart fenn gyárakat. Bár a termelés legnagyobb része valóban Olaszországban folyik, néhány modellt vagy kizárólag Kínában gyártanak, vagy Olaszországban és Kínában egyaránt. Ahhoz azonban nem fér kétség, hogy a minőségi előírások mindenhol egyformák maradnak.

3 Tartalom

És most lássuk a tartalmat. Tudnia kell, hogy minden Ray-Ban napszemüveg jellegzetes csomagolásban kapható.

Papírdoboz: Ezüstös, fényes papírdoboz Ray-Ban-logóval. A doboz oldalán egy vonalkódos címkének kell lennie – ez jelzi, hogy megbízható kiskereskedőtől vásárolta a terméket.

Tok: A Ray-Ban különböző tokokat gyárt a különböző modellekhez, a többségük azonban a valódi bőr érzetét kelti. Minden Ray-Ban tok bal elülső oldalán egy fényes arany pecsét található a következő szöveggel: 100% UV Protection - Ray-Ban - Sunglasses by Luxottica. A kivételt a Ray-Ban Junior termékek jelentik, amelyeknél a színes textiltasak is megjelenhet.

Tisztítókendő: Ne feledkezzen meg a Ray-Ban márkajelzéssel ellátott tisztítókendőről sem, amely mindig kiváló minőségű anyagból készül, és egy logót is tartalmaz, amely gyakran hiányzik a hamisítványokról.

Útmutató: Vannak olyan útmutatók, amelyekben a termék valódiságáról vagy a garanciáról találhatók információk. Az igazság az, hogy ez nem létezik. Az eredeti Ray-Ban csomagolásban mindig van egy kis füzetecske, amely promóciós képeket tartalmaz, valamit összefoglalja a termék jellemzőit és az ápolási szabályokat. Ez a füzetecske azonban nem eredetiségigazolás. Ezenkívül figyeljen oda az útmutatóban levő bármilyen helyesírási vagy tárgyi tévedésre, mert az eredetiben ilyenek nincsenek.

4 Ray-Ban-logó

Több jellegzetes pont is van egy valódi Ray-Ban terméken, amelynek tartalmaznia kell a Ray-Ban logót.A klasszikus Ray-Ban logó mindig szép és könnyen látható a lencséken és a szárakon.

Ha ezeken a helyeken nem található logó - akkor nézd meg a visszaküldési szabályzatát annak a boltnak, ahol vetted, mert tutibiztos, hogy egy hamisítványt tartasz a kezedben. Nagyon sajnáljuk! (Mindig választhatod az Optikam.hu webshopját is, ugye tudod?)

Lencsék: A legtöbb Ray-Ban-termék bal oldali lencséjére közvetlenül a zsanér mellett egy „RB” jelzés van beégetve. Ha polarizált napszemüvege van, a jobb oldali lencse felső sarkában meg kell jelennie a „Ray-Ban P” jelzésnek is. Ha a „P” betű hiányzik, legyen óvatos: a napszemüvege vagy nem polarizált, vagy nem eredeti.

A Ray-Ban-termékek ezenkívül egy kiváló minőségű Ray-Ban-logóval is rendelkeznek, amely statikusan van a lencsére illesztve. A matrica alatti ragasztó hamisítványra utalhat.

Orrpapucsok: A fémből készült Ray-Ban napszemüvegek általában átlátszó orrpapucsokkal vannak ellátva. A közepükön az „RB” dombornyomású jelzés található.

5 Szárak

Ha figyelmesen ellenőrzi a szárakat, láthatja, hogy ezek a termékkel kapcsolatos további információkat tartalmaznak a bal szár belső felén: a modellszámot és a méretet. Bizonyos modellek, például a Ray-Ban Wayfarer vagy a Ray-Ban Justin esetében a szárakon egy Ray-Ban jelvény is látható. A jelvény kicsi, és nem ragasztva van, hanem csapokkal csatlakozik a szárhoz.

A hamisítvány vásárlása eleinte jó üzletnek tűnhet. Előbb-utóbb viszont kiderül, hogy ez nem teljesen igaz. Gyengébb minőség, rosszabb anyagok... számos oka van annak, hogy egy hamisítvány miért kevésbé vonzó. Mindig figyeljen oda, és vigyázzon a szemére. Sose bánja a jó minőségű napszemüvegbe fektetett pénzt. Nézd meg az Optikam.hu webshopjának  Ray-Ban kollekcióját és találd meg a kedvenc darabodat.

Tartalomhoz tartozó címkék: lorem ipsum